Yasuragi

Jag har ju som ni kanske kommer ihåg befunnit mig på Yasuragi med mor i två dagar.
Wow vad härligt det var!

Först när jag kom dit så fick jag en riktigt ordentlig sekt feeling med alla morgonrockarna (Yukata) som ser precis likadana ut, som man ska luffsa runt i. Man ser knappt vem som är vem! Mamma..eller mycket liten man med halvlångt lockigt hår?
Jag gick bakom en annan tant i flera minuter innan jag upptäckte misstaget!

Sen vet jag inte om jag diggar handväskan vi fick till..en KORG! oki, jag ska allså gå med en korg?! under armen i 2 dagar. Nåt mer ni vill att vi ska ta på oss för att förnedra oss så mycket som möjligt? Älghorn..?
Jag dumpade snabbt korgen och gick mot strömmen och använde handväska ändå.

 
Mamma, missnöjd med korg och rock, fixade snabbt en raffigare version åt sig själv!

En annan del av outfiten var tofflorna och de vita tåstrumporna. Tofflorna är strl xl, så om du inte har skidor till fötter så är det en bra idé att ta med egna tofflor. Tåstrumporna tycker jag bara är otroligt obekväma! och löjliga med.. Jag kanske tvingar pojkvännen att ha på sig dem för mitt nöje. Man får nämligen både rocken, tofflorna, tåstrumporna samt en mycket ugly baddräkt som det är meningen att man ska ha på sig. Som tur är tog jag med mig en bikini hemifrån så jag slapp dubbelrumpa och plattuttar.


Visst ser vi ut som två små albino apor..?

Hela stället är  byggt i gångar, det är väl meningen att det är så vi ska få motion. Vi gick och gick och gick och gick. Gångar gick upp och ner och fram och tillbaka och inte en enda genväg heller.

Vi hade jättesvårt att få lunch när vi kom kl 15.00. Visserligen en sen lunch, men alla restaurangerna hade stängt.
En sak ska man tänka på om man ska dit, åk inte dit för maten! Den håller ingen standard alls! Vårat "julord" var en buffé av torr sushi och smaklösa ..ja..jag vet inte riktigt, men ratade det mesta och åt oss mätta på dessert istället.
Som tur är finns det massor med härlig frukt i det coola väntrummet som ligger vid poolen.

Vi började med att ta varsin ansiktsbehandling som var jättebra! de var kunniga och gulliga och jag fick jordens skönaste ansiktsmassage. De hade dermalogicaprodukter, min favvo!
Jag skulle kunna säga till folk att åka dit enbart för de varma källorna utomhus. Det var riktigt coolt. Massor med ånga och 40 gradigt vatten. Väldigt surrealistiskt. Det känns som om man ligger i en stor gryta.

   

Nu när vi åkte så var det inte alls särskilt mycket folk, så det var lätt att få tider till behandlingar och det fanns gott om space i poolerna. Men det kan hända att det berodde på att vi var där precis innan jul.
Vi var bara 5 pers på qi gongen, lika bra det för om fler männsikor hade stått och gjort den" flaxande vildanden" så hade jag nog kissat på mig!

  
Vi bodde i ett helt japanskt rum, det betyder två sängar på golvet och en tunna att bada i!
Skämtet "hoppa i galentunna " användes flitigt..

Hoppa över Asagaon, om du inte gillar att bli smekt på armar och ben om och o igen i en timma, me no like!
 Men däremot så MÅSTE du prova Shiatsun! Det var nog en av de bästa massagerna jag någonsin fått. Det är akupunktur utan nålar, så du måsta berätta om du har några krämpor som du vill ha botade först. Otroligt skönt och avslappnade var det iallafall. Jag och mamma var som två filbunkar efteråt.

Jag försökte ta en rolig bild av ett helt gäng tjocka tanter som satt på pallar helt nakna framför varsin kran och hällde små tunnor vatten på sig (den japanska tvagningen), men tyvärr så var kamera förbjuden i omklädningsrummet. Det var dock en otroligt rolig syn, stackars små pallar!!

Summan av kardemumman är att det är en väldigt härlig upplevelse med många bra behandlingar om man hoppar över dravlet. Källorna är utomjordiskt fantastiska. Maten suger och restaurangen ser ut som en IKEA matsal. Men rocken är skön och efter ett tag hamnar man i en konstig robotliknande tillvaro bestående av vackra tankar, sköna uppleveleser och Thé..mycket Thé..




Yasuragi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0