Hat or Spat?

Accessoirer är en svår fråga. De kan "make or brake" en outfit. Det finns otroligt mycket fula smycken att köpa. Folk har börjat klippa och klistra hemma och kallar sig desingers.

Efter en sådan otrolig overload av "kreativa" smycken så har vissa riktiga designers gått in för att göra någonting annorlunda. Bea Valdes har sökt inspiration i konstens värld och har skapat överdådiga halsband som eg. mer är som fantastiska kragar. Hon tycker att det är dags för ett nytt smycke. Något som varken är ett halsband, armband, ring, brosh eller örhängen. En helt ny uppfinning helt enkelt. Hon har designat ett "halsband" av blommor gjort av kristall och läder som istället för att hänga runt halsen, ska vila på bärarens axlar mer som en scarf. 


Lite skillnad från ett par medaljonger nån har hängt på en billig kedja..

En annan intressant accessoir som har dykt upp är sk. "spats". Dvs de lustiga små skydden Joakim von Anka har på fötterna. Jag kan inte komma på vad de heter på svenska. De bars iallafall av herrar i slutet på 20-talet och matchades gärna med hög hatt och käpp.
De är ett tydligt exemel på att folk söker efter något nytt, i detta fall från någonting gammalt.
 LA märket "Posso the spat" tillverkar den nya versionen i dyrt italienskt läder på metalltrådsramar. De har dem i versioner från knähöga i pvc till ankelhöga futuristiska i silver.




Är det inte dax att hoppa över "It" väskor som alla andra har och istället börjar fantisera om saker som dessa..?

 

Hattar är populära för tillfället..frågan är om trenden kommer att svepa förbi eller bli en del av vår outfit.?Då kanske vi får se "festhattar" och "jobbhattar" i framtiden.

KUL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0