Det blir en sån helg..



Det är klart att varmvattnet slutar funka när man är bakis och inte vill något hellre än att gå och duscha.
Som tur är så är jag världens bästa rörmockare, så jag fixade problemet och vattnet funkar igen nu.

Tur det för jag fick ett samtal från min stackars kompis Lina som var fast i London på väg hem från Dubai och behövde nånstans att sussa en natt. Efter en sån resa så kan man ju behöva en varm dusch.

Vi kilade direkt ner till The Ship och åt en härlig lax och mussellunch. Och nu ska det bli utgång ikväll. Hjälp vad jag går ut nu. Vi ska till cuckoo på middag och fest, känns lite som Stures torsdagsmiddag fast i London. Ska bli trevligt.

Jag tror att hela gänget från igår kommer efter middagen, så det ska bli riktigt riktigt kul.Jättekul att ha Lina här med, trots att det bara blev en snabbvisit!

Nu kör vi igen då!


Puss på er och ha en trevlig kväll!


Utgång!

image378

Kvällens:

Steffi
Klänning - Lipsy, Topshop. (Den ska lämnas tillbaka. Pärlorna ramlade av)
Väska - Primark
Örhängen - H&M
Halsband - Swarovski

Tess
Grå topp - Arrogant cat
Svart topp - James Perse
Grå jeans - Zara
Väska och skor - Ebay
Armband - Sydafrika, Miu miu och CC Skye.
Halsband - Mammas design.

Vi körde Amika med ett stort svenskgäng igår. Hur kul som helst.
Visserligen så skickar pojkvännens kompis Torran oss till "La Famiglia" (ett fint italienska ställe) när de engentilgen sitter på "Made in italy" (inte lika fint italienskt ställe).

Amika hade öppet lite extra länge så vi shakade till 4.
Min flatmate Nathan kom tillbaka från Australien igår så han joinade oss halvvägs. Egentligen var det för sent för att bli insläpp, men han mutade vakten med £100. Sånt funkar nog inte i Sverige.
Det var riktigt bra drag sista timmarna, alla var lite lagom på pickalurven. jag och Steffi hade tryckt i oss en flaska skumpa till middagen hemma först så vi hade jättekul.

image379

 Jag tror att pojkvännen kände sig lite utanför när halva hans killgäng var i London och festade med mig och Steffi istället.
Tillbakakaka!

Kvällen slutade med Hula Hula dans kl 05.00 hemma i hallen.

image380

All in all, himla kulig kväll!

(2)7 klänningar senare..

image375

Jepp 7 fina bilder blev det idag. Jag har prövat en miljard klänningar känns det som.
Jag är osugnare på att gifta mig än någonsin. Det verkar bara vara en massa problem och detaljer som inte vill sig. Nope, inget bröllop för mig på ett tag.

Men vissa av klänningarna var underbart vackra. Som den här Alice Temperlyklänningen. I Like!! kostar £595 så den kommer inte att hitta hem till min garderob än på ett tag tyvärr.

image376

Den här rosa klänningen var fin den med

image377

Vilken tycker ni är finast?


Godmorgon mina kära!

*gäsp* Nu sitter jag här med morgonyogurten.
Jag skippar gröten och kör på osötad yogurt med muesli och banan. Känns ganska nyttigt det med faktiskt. Gjorde lite yoga i går kväll innan jag somnade och snacka om att jag sov som en stock efter! 

Nu ska jag iväg och vara en brud igen! Make up kvinnan i går friterade mitt hår så att det luktar bränt, så jag har slängt i alla inpackninar jag har i håret och hoppas på att den tjejen vi har idag ska vara bättre. Usch jag hatar när folk inte bryr sig om någonting annat än sitt eget. Nu tror jag inte att det är så jättefarligt, så det är nog lungt den här gången. Men en vacker dag kommer någon att bränna av det. Så är det bara!

Ha en härlig dag nu alla mina vänner!!

Puss

They can do no wrong!

image373

image374

Anja Rubik, Chloe Sevigny och Clemence Poesy - I want to be you!

Ny talang



Det är jättekul med nya begåvade designers. En av mina favoriter är Sophie Humle som är nykläckt från Kingston Kollege här i London förra året. Till skillnad från de flesta nya designers så har hon redan en fot inne hos butiker som Selfridges och B-store. Inte illa!



Hon fokuserar i första hand på ytterkläder, mössor och väskor. Höstens kollektion är mycket militärinspirerad och jag älskar bombarjackan med en rosett på ryggen.
En tjej att hålla ett öga på..

Rååååååsa dag!

image370

Äntligen hemma efter en låång dag. Jobbet drog över en timma så jag missade 2 castingar tyvärr. Men som tur var hann jag med de viktigaste i morse.
Vi plåtade böllopsbilder för The sunday express magazine.

Hela storyn är om alternativa bröllopsklänningar och idag gjorde vi ett par "dagen före den stora dagen" bilder.

Jag har plåtat i det location huset vi var i idag förut och det är ett av mina favoritställen i London.
Det är visst nån halvkänd skådespelare som bor där med sin fru. Jag undrar hur manlig han känner sig i det här sovrummet.. Kan man ana vem som bär byxorna i deras förhållande..?

image368
Vääääldigt rååååååsa! Fint att jobba i, men nej. Det är för tjejigt även för mig!
Här satt jag och planerade min stora dag.
 Lustigt att jag får ett sånt här jobb dagen efter jag dementerat in och pojkvännens påstådda förlovning. Om gudarna för söker säga någonting så kan jag ju meddela dem att de är ute ett antal år för tidigt.

image371
Söt klänning tycker jag.

Hela plåtningen var lite väl brudig för min smak, rosa allt liksom. 

Badrummet däremot, wow! Vill-ha känsla så det skriker om det!
Hela ena väggen är täckt med garderober. I mitten står ett stort vitt badkar, men det finns även dusch, hans och hennes handfat samt alla de härliga små detaljerna som blommor, ljus, fågelbur, gammal vit träspegel, fondvägg mm.
Stort nog att ha en mindre tjejmiddag i. Mina drömmars badrum!

image369

Det ska bli intressant att se vilka klänningar de sätter på mig imorgon. Det ska ju vara lite mer alternativa outfits. Hoppas de gör ett Elvis, Las Vegas bröllop!

image372

Börjar känna mig som hon i 27 dresses snart.

Ta ta ta taaa!

Haha, jag fick precis en fråga från Sofia om jag och pojkvännen är förlovade. Jag måste tyvärr dementera och säga att Stureplan.se antingen har skojat lite eller har fått någonting om bakfoten för förlovade är vi inte, ännu ;)

Vi har bara varit tillsammans i drygt ett år, så det skulle nog vara lite tidigt för oss, även fast jag tycker att han är bäst i världen.
Vi träffades faktiskt på vår gemensamma komps Oscars födelsedagsfest. Placerade brevid varandra såklart. Jag har alltid undrat om det var medvetet från Oscars sida eller om det bara var en slump. Men lyckat blev det!

Eftersom jag har bott utomlands så länge trodde jag aldrig att jag skulle träffa en kille i Sverige, men jag måste säga att det här med långdistansförhållande funkar riktigt bra. Vi pratar mer i telefon och skickar mer sms än vanliga par, men det kommer naturligt. På så sätt delar vi varandras liv utan att faktiskt vara där.

Jag tycker att man ska våga för att vinna och de som säger att distans aldrig funkar har fel.

image367

En smygbild på pojkvännen. Han är lite blyg ..

Kom vår kom!

Jag vill också sitta och läsa i ett vårigt körsbärsträd i en vacker klänning och snygga skor som
Cherryblossom girl





Misströsta inte om ni inte förstår francais. Bilderna är underbara!

Today is My day!




Såpp, klar och mätt!


Idag har jag haft en sånd där härlig floaty dag där allt har gått rätt och allt är kul.

Jag började med att sova till kl 12!! Då min bokare Kate ringde och väckte mig. Jag trodde visst att hon var min mamma först. Hon hade garvat som tusan när jag sagt mamma och börjat pladdra iväg på svenska. Snacka om djup sömn!

Nu ska jag faktiskt få två bokare. Kate och min favorit nr 2, Alison. För Kate ska jobba mer med att promota agenturens 10 bästa modeller och jag blev informerad att jag är en av dem, så det känns grymt bra. 

Efter en slö frukost gled jag iväg på en casting för en bröllops editorial. Som jag vann på plats, så den plåtar jag imorgon och på fredag. Det är ganska skrämmande hur många brudklänningar jag redan har haft på mig innan 26 års ålder. Jag är inte direkt den som redan planerar mitt eget. Det hela verkar lite läskigt tycker jag..

image365  image366

Jobbet imorgon är bara 2 timmar så jag har castingar före och efter. 7!!st närmare bestämt.
 DFS, T-mobile, New Look, Fat face, Tommy Hilfiger, Marie Claire och Tommy Hilfiger. Känns som om jag borde gå och lägga mig i tid idag.. 

När jag har flygit mycket brukar jag unna mig en härlig facial, så jag bokade in en underbar Espa aromatherapy behandling med en superskön indisk huvudmassage idag. Jag känner mig som en geléklump som ska glida av soffan när som helst.

                      

Jag har sån tur som har ett Esporta gym i huset. De har en skönhets avdelning, hårsalong, pool, bubbelpooler, ångbastu och vanlig bastu och ett mysigt café. Förutom alla gymsaker och klasser förstås. Jag skulle kunna bo där nere!

Sen har jag världens underbaraste pojkvän också.

En braaaa dag!

Dumma webblogg.se!

Jag har inte kunnat komma in på Evert på flera timmar! Som tur är byter de bloggplatform i veckan, så förhoppningsvis blir det bättre efter det.
Ett ordentligt inlägg kommer efter jag har ätit upp min ekologiska grönsakssoppa. *mums*

Jaaa, en kamerasladd!

image363
Kofta - Zara
Tröja - Misfit, Sysafrika
Jeans - Zara
Strumpor - H&M
Stövlar - New Look
Mössa - Pojkvännens från H&M
Armband - Miu miu och Cc Skye "Screw"

Kolla vilka snygga glajjor jag köpte här i London innan jag åkte!

image364


Flygdax igen!




Nu bär det iväg till flygplatsen igen. Tyvärr så var jag så sent ute när jag bokade biljetterna så jag får åka med sunk ryanair. Därför har jag tvingat min kära pojkvän att skjutsa mig hela vägen till västerås. Och hela vägen tillbaka själv sen. Pojkvänner är bra att ha.

Först måste jag bara väcka honom..

I veckan kommer min flatmate Nathan hem. Jippi, han lagar jättegod mat! Det som är tråkigt är att Steffi förlorar sitt rum. Men vardagsrummet är fint det med. Hon måste nog bestämma om hon vill stanna i London eller åka hem till Sverige snart. Stora beslut! Jag skulle ju bara vara i London i 4 månader. Jag har varit där i 3 år och 1 1/2 månad nu. Woopsie daisy!

Jag är dock sugen på att bo i New york ett år innan jag slår mig till ro hemma i Svedala.

Nope nu bär det av till flyget. Ja, jag samlar airmiles!

Puss!

P.s Missa inte att Asos har rea! d.s



Kate vs White stripes. Ni har väl inte glömt?


Marina är med blogg

Idag spenderade jag dagen på stan med min låtsasmamma Aja och mina två yngsta småsyrror Marina och Isabelle.
Vi kilade runt till Indiska och Topshop. För en gångs skull köpte jag ingenting. Det krävdes mycket viljestyrka, men eftersom min väska är liten den här gången så finns det liksom inte tillräckligt mycket plats.

Jag måste alltid ha en stark förevändning till att inte shoppa.
Jag börjar faktiskt undra om jag har shoppstörningar. Kanske man borde klippa kreditkortet i två bitar? Jag skulle säkert limma ihop det efter en timma...



Jag hjälpte iallafall min lillasyrra Marina att sätta upp sin egen lilla blogg. Så om ni undrar hur livet ter sig för en mycket förståndig och intelligent 13 årig flicka så är ni välkomna att klicka här.


Marinafina

Till Havs!


Kolla vilken fin maritim klänning som har kommit in på Topshop!

Jag tänker gå dit och pröva så fort jag kommer hem till London igen.
Jag är sååååå inne på seglarstilen till våren. (jaja, jag vet att jag tjatar, men jag har DILLE!)

Blääää


Inget mer godis för mig nu!!

Jag glömmer ju bort det där med påskgodis. Jag som skulle vara nyttig den här veckan! Imorgon åker jag tillbaka till Londres igen. Buhu, det är mycket roligare att stanna här. Men det kanske är lika bra att komma hem till min kära kamerasladd så jag kan visa lite mer bilder för er mina vänner.


Puss!

Påsktrött!

Nu är jag verkligen redo för en mysig hemmakväll.
Efter ännu en trevlig utgång i går och tidig uppgång med påföljande släktpåsklunch med pojkvännens familj är jag nådigt slut.
Vi var på Laroy igår och lyssnade på gamla boybands slagdängor. De spelade "gräva guld i USA" när var senaste gången du hörde den? Det var verkligen topp!

Vi kilade vidare till Village och Whiteroom efter det. Mitt knep med att bara dricka 2or funkar verkligen hur bra som helst. jag har alltid en drink i handen, men blir inte för full. Det rekommenderas till alla svampar!




T shirt - Berschka
Jeans - Sass and Bide
Armband - CC Skye, Miu miu, samt två från Sydafrika.
Väska - Miu miu

bild: Stureplan.se

Förlåt!

... för mina glesa inlägg. Jag har varit så himla himla klantig och glömt min sladd för att föra över bilder från kameran till datorn. Tusan! Där lärde jag mig att inte packa 10 minuter innan jag åker.

Igår var vi på trevlig påskmiddag hemma hos Oscar och Ida i gamla stan. De har världens mysigaste lägenhet och vi åt och drack mycket gott. Vi kilade vidare till Village efter det. Jag hade inte varit där tidigare så det var kul att upptäcka ett nytt ställe. Det är ju all den gamla Kharmapubliken. Passar mig perfekt!

Min kompis Cissi fyllde år. Hon är en sån tjej som har haft typ samma frisyr alltid. Men nu när hon dumpat sin odugiga pojkvän så bestämde hon sig för att en förändring skulle ske.
Därför klippte hon page och lugg och ser STRÅLANDE ut!




Den som vågar vinner!

Bild : Stureplan.se

Hemma i Sthlm igen!!


image362



..och det snöar! Men det gör inte så mycket faktiskt. Det känns som en ganska skön kontrast till förra veckan.
London har bara varit regningt och blåsigt, och i det fallet är ju snö att föredra.

Pojkvännen har fixat som tusan i lägenheten medan jag har varit borta. Det ser fakiskt riktigt hemtrevligt här nu! Han har en väldigt minimalistisk inredningssmak medan jag är lite mer arty farty. Det leder till en och annan diskussion vill jag lova. Jag tror dock at jag börjar att se charmen i rena linjer. Men det är ju så nedrans killigt! Kan man ha rosa minimalism?

Idag fyller min lilla mamma år så jag och min lillasyrra Nickis ska ut och handla en födelsedags present. jag ska även hjälpa henne att titta på balkänning och studentklänning. Buhu, varför växer de upp så fort?

Sen blir det middagspartaj med lite vänner.

Vad ska ni göra idag?


Frulle!




Hej alla vänner!


Det blir en tidig start för mig idag eftersom jag måste hinna med mina castingar och packande innan jag åker hem till Sverige.
Jag har bestämt mig för att gröt är en bra sak att äta på morgon. Lite lagom nyttigt. Men ända problemet är att jag inte gillar gröt, för grötit om ni förstår vad jag menar. Nu har jag gjort lite ändå och ska se om jag kan lyckas kanske gilla det litegrann och sen vänja mig.
Får se hur det går.

Idag har jag castingar för Nikki Clarkes nya hårbok och för en resa till Bahamas. Känns som att jag hellre vinner den senare .

Måste kila!

Puss

Update - Nope, gillar fortfarande inte gröt..

Min kjol

Så här fin blev den!

image361

Det är meningen att den ska vara lite Miu Miu S/S - 08

Dagens

Evert är konstig och seg idag. Han kanske vaknade på fel sida imorse.

Idag har jag varit och köpt tyg och en massa tråd till min nya symaskin. Jag sitter just nu och syr för fullt på en kjol.
Ni får se resultatet när jag är klar såklart.

Imorgon har jag en casting för ett jobb i Bahamas. Känns som om det skulle vara ganska skönt att åka dit. Jag har visserligen precis varit ute och rest, men lite extra sol skulle inte skada.
Det är lite segt nu såhär under påskveckan. Bara ett par castingar per dag tyvärr. Men jag fick iallafall jobbet för yogaboken. Så jag ska göra yoga i 4 dagar. Det känns inte så väldigt ansträngande .

Här får ni en dagens!

image360
T-shirt - Berschka
Jeans - Zara
Cashmere cardigan - Woolovers
Stövletter - Ebay
Armband - Miu miu och One of a kind

Duntäcket täcker alla mina fina små tvätthögar i sorterade färger.. Väldans charmigt!

Tjoho!


Igår kom min symaskin!

Idag ska jag ut och köpa tråd och grejer. Jag måste göra alla de tråkiga sakerna först, som att lägga upp jeans och mina mjukisbyxor. Men sen ska jag skapa mina egna små kreationer. Jag kanske borde berätta att jag inte har sytt på sisådär 5-6 år så vi får se hur många fingrar som kommer att sitta fast i mina vackra skapelser.
Men först ska jag på en casting för Simple facecare.

Ha en trevlig dag allihopa!

Förresten..

Min gullinussiga kompis Camilla upplyste mig om att David LaChapelle utställningen kommer att finnas i Sverige mellan den 12e april och den 11e maj. En hel månad nästan. Nu KAN Ni inte missa det!

Nu ska jag krypa ner i badet med en av de lustigaste badbomberna jag har sett. Köpte dem i Sydafrika..


image359
Bodylotionen är gudomlig! Allt kommer från "Rain" i Kapstaden.

Vackra Sverige

image357

Jag har hört att det snöar i Sverige.
Ojdå, är inte lika sugen på att komma hem längre. Nä, där ljög jag, jag är alltid sugen på att komma hem. Stockholm är en klass för sig, det finns inget ställe som är så vackert och rent.
Jag önskar att jag kunde bo hemma hos er (allså inte hemma hos just dig, men du vet..) istället för i gamla smutsiga, sunkiga London. Efter 3 år är jag ganska less. Men än så länge så har jag inte tillräckligt många jobb utanför London för att kunna jobba från Sverige. Men jag hoppas att den dagen kommer inom snar framtid.
Men tillsvidare så drar jag nytta av människorna, shoppingen och alla bra restauranger här.

Jag älskar trots allt mitt jobb.
 Varje dag får jag vara en ny människa. En variant av mig så som de ser mig. Varje Make up artist målar en ny tavla, klienten ger mig en ny känsla och alla fotografer ser mig i ett annat ljus än vad jag själv gör.
Det är en väldigt intressant värld, att vakna varje dag och undra vem jag ska få vara idag.

Klipp klipp

image355

Tillbaka från frissan. Inget nytt med håret direkt
.


Jag kilade in på Topshop och tog mig en titt på det som fanns kvar av Kate Moss kollektionen. I teorin såg det mycket bra ut, men i praktiken var det dålig passform, dålig kvalité samt kopior på saker en driftig dam kan hitta själv på sekondhand. Jag verkar ha tjoat lite för tidigt den här gången. Me no like!

Jag hade bara två castingar idag, en reklamfilm för John Lewis där man får flyga i trådar om man får jobbet. Sånt tycker jag är apkul! Ju med komplicerat, desto bättre! Efter det var det en tråkig casting för ett stort byggföretag. En "bread and butter" (bara pengar ingen prestige) casting där de letade efter typ 20 pers så det är stor chans att  få jobbet. Tyvärr var det en 1½ timma kö innan jag fick komma in. Och då trängde jag mig ;) 

Nu ska jag göra laxbullar och avocadomackor. Yum!


God Morgon!

Idag släpper Kate sin 5e  kollektion för Topshop. Tur för er hemma i sverige, ni kan ju beställa hem alla godbitarna direkt i brevlådan nuförtiden. Själv ska jag nog titta in på topshop Oxford circus.
För en gångs skull fanns det faktiskt saker jag gillar i kollektionen!



Idag ska jag äntligen klippa mig. Ja, det var bara 6 veckor sen, men mitt hår växer som ogräs och är alltid totalomöjligt vecka 6. Så nu ska det bli fiiint igen. Ingen större förändring som vanligt. När jag slutar modella ska jag banne mig klippa lugg!

Ha en bra dag alla mina fina vänner!

Män..



Jag har tänkt på en sak.
När man går på gatan, alltså för att komma någon vart inte "gå på gatan", så är det hela tiden en massa killar i skåpbilar och lastbilar som tutar, visslar och tjuter. Inte lika mycket i Sverige som här i London kanske, men här tutas och tjutas det för fullt.

Varför?

Varför göra sig besväret att hänga ut genom rutan och vissla när absolut ingenting kan vinnas? Det är ju inte direkt att man som tjej skulle skriva ner reg nummret och jaga rätt på killen som tutade och tuta tillbaka. Vad förväntar de sig att vi ska hinna göra på de 2 sekunderna som våra liv möts?
Om man nu mot förmodan skulle tycka att det var en hunkig kille som satt där bakom all plåten, hur gör man då? Det finns ju inte något universiellt handtecken för - Yes, you are hot too!
Har visserligen aldrig hänt mig hittils. Denna del av människorasen saknar oftast tvättbräda, hår, tänder och diverse andra kroppsdelar som jag föredrar att min hunk ska ha.

Min teori är att det är lite som vithajsdykning. De retar upp de läskiga tjejerna, de som de är mest rädda för, och sitter där och känner sig säkra i sin plåtbur. De vet att vi inte kan svara tillbaka, och de vill absolut inte ge oss chansen att kasta någon form av nekande svar tillbaka. Då försvinner kanske dagdrömmen och chansen att vi kanske kanske skulle tycka att de är heta tillbaka. Därför susar de iväg så fort de kan. För får de inget nekande svar så känns det ändå som en vinst.
Då är de vägens casanovor.

Tack gud för långfingret!


David LaChapelle till Sverige




image348

En av världens aboslut bästa fotografer/Reklamfilm-musikvideo regissörer kommer till stockholm för en 2 000 kvadratmeter stor utställning i Nacka strand.

David LaChapelle har plåtat kändisar som Madonna, Paris Hilton, Dolly Parton, SJP, Leonardo DiCaprio och många fler. Hans bilder är otroligt färglada och han visar enormt mycket humor i sina kreationer. I Love!



Jag vet en som kommer att boka en resa hem så fort jag får ett datum!!
Se till att pallra dig dit.


Måndag

image347

I vanliga fall är det skönast att ha alla castingarna på morgonen och förmiddagen. Om jag inte har typ 8 förstås.

Men idag så var jag en smula tröttis. Steffi fick en dum infektion och vi åkte in till sjukan för att få penicillin igår kväll. Det var inget jätteallvarligt, men hon hade en massa feber. Vi satt där till 2 på natten, och jag började överväga att krypa upp där på britsen brevid henne och snussa en stund.
.Vi ägnade åt oss gammal hederlig people watching när vi satt där och väntade. Man får se mycket knasiga männsikor på akuten en söndagkväll. Knarkare, galna tanter, folk med poliseskort och en och annan liten pojke med randig pyjamas och nallebjörn.
När det blev vår tur fick Steffi en hel påse vätska i armen. Jag kan ju berätta att man blir nådigt kissnödig av dropp! Hon fick ta påsen i handen och kila på damernas stup i kvarten.
Men hon mår mycket bättre nu och jag leker sjuksköterska så gott jag kan.

Nu ska jag springa in med äppeljuice och mango som lilla damen beställde.

Puss

Kreativitet



Inte min favoritsång, men lätt en av mina favorit musikvideor. Lite lagom amatörkreativ. I Like!

Tävlingsvinnaren!

Jättespännande tycker jag själv. Det var så kul att så många var med och tävlade!

Så att ni ska se att lottningen gick rättvist till så filmade jag det hela.



Min email adress är : [email protected].

Grattis!

Lugn Helg

image346

Den här helgen har jag verkligen tagit det kolungt.
Jag har gått omkring här hemma och fixat och trixat i lägenheten. Vädret här är superdåligt för tillfället, så det gör egentligen ingenting att jag inte har varit utomhus så mycket. Det är bara skönt att få vara själv hemma ibland helt enkelt.
Jag kommer ju till er hemma i sverige på torsdag. Jag har inte bokat någon tillbakabiljett ännu, men jag tror att det kommer att bli till på tisdag. Det har varit så himla mycket resande den här månaden så det ska bli så skönt att komma hem till Sverige och hänga med vänner och familj.

Nu skiner iaf lägenheten efter allt mitt putsande och dammande. Jag börjar bli en smula rastlös så jag drar mig nog ner till gymmet en liten stund.

Ikväll ska jag dra vinnaren av de afrikanska armbanden. Har du inte deltagit i tävlingen så hinner du fortfarande.
Spännande!

Puss


Maybe outfit..

image344image345
Jag funderar på att köpa den här knälånga vippkjolen från H&M.
Den skulle vara så himla fin med mina nya Louboutins och ett James Perse linne.

image342image343

Hm. Kan bli bra, men vill jag ha den i vitt, grått eller i ljusbeige?


Jag vill ha ett par!



Men jag är nog en av de få som inte vill ha Wayfarers. Inte min kopp thé så att säga.
Jag hoppar gärna över hjärtglasögonen med. Speciellt efter att ha sett alls vårt psyko Britney i ett par. Snacka om trend dödare! Men ett par röda aviatorglajjor skulle sitta som en smäck!

bild: Whowhatwear daily

LOVE!

image339

Jag tittade in hos Sophie och hittade äntligen ett bra, svenskt recept på Macarons. De är inte bara helt underbart söta, smaskigt goda och Marie Antoinettes favoritgodsak, de är även väldigt "inne" just nu. Hur nu ett bakverk kan vara inne?
Jaja, receptet hittar du iaf här.

Sjukt kul!


Psst!

...ni får sällskap hemma i sverige i helgen. Ja, jag kommer heeeeem!!

Glöm inte.

image338

Ni glömmer väl inte att anmäla er till tävlingen jag la upp igår?
Imorgon drar jag en vinnare!

Kreativ dag!




image334image335
Idag bestämde jag mig för att pyssla lite hemma i lägenheten.
 Det är så mycket saker jag vill göra. Men jag vill samtidigt inte lägga ner alltför mycket pengar, för jag planerar inte att vara kvar här i London så väldigt lång tid till.
Men eftersom jag, som ni kanske har märkt, är lite av en shopoholic så har jag alldeles för lite förvaring och alldeles för mycket kläder, skor och annat krams.

Så äntligen slog jag slag i saken och köpte en byrå. När jag ändå var inne och lattjade på Argos så beställde jag även någonting jag har behövt och velat ha - En symaskin! Jag förstår inte hur jag har klarat mig utan en så här länge. Nu kommer byrån om en månad, men symaskinen redan på tisdag. Här ska sys!
Jag har ju plats för alla mina nysydda kläder nu..

Men jag slutade inte där inte! Jag har länge tänkt att jag vill ha någon form av anslagstavla i mitt sovrum. Ett ställe att hänga upp inspirerande bilder, tygbitar, kort på vänner och andra småsaker. Först tänkte jag bygga min egen med en träram och canavastyg så jag begav mig till ett byggvaruhus. Men när jag kom dit så kom jag på att det var ju mycket enklare och lika billigt att köpa en färdig tavla och nåla fast allt i den istället. Så fick det bli!

Jag kan ju erkänna att jag stod och såg allmänt förvirrad ut där i alla gångarna fulla med spik, rörmokarverktyg, knasiga sågar och diverse måleripryttlar. Som tur var förbarmade sig en ung kille i personalen över mig.

image336

Han tyckte att jag borde skämmas som inte hade en hammare hemma och hjälpte mig välja värsta mammuthammaren. (Jag känner mig som en hel karl när jag använder den..)
Sen frågade jag honom om spik till min tavla. -SPIK?! fick jag tillbaka. -Du ska inte ha spik, du ska ha en tavelkrok!
-Du äär ju totalt okunnig, hur klarar du att leva? Jag kontrade med att jag kan saker som han inte kan, men han kunde visst sy och sånt han också. Tusan! Varför jobbar en sån kunnig man på ett byggvaruhus?

Han fick totalkrupp när jag en tredje gång kom springande och ville ha hjälp att välja en glödlampa.
Jag var nog månadens jobbigaste kund.
Men nu har jag i.a.f. hammrat och grejjat och så här fint blev det!



image337

Resten som ska sitta på tavlan får växa fram av sig själv.

!!

Hjälp! Hemsidan som har hand om mina undersökningar hade lagt in värsta sexannonsen under min senaste fråga.
Så nu måste jag hitta på ett annat sätt att få upp små frågor på bloggen. *Suck* varför måste allt vara så dodgy?

Sunsilk

Yes!! Fick precis en buyout på posten för min Sunsilk reklamfilm. Det betyder att den kommer att släppas i fler länder, vilket alltid är kul. De pratar om att släppa den i sverige snart..



Jag ramlade även över en av mina mest spelade reklamfilmer här..



Tävling!


image333

De flesta av er tyckte att det skulle vara kul om jag lottade ut lite saker från resor och liknande. Så därför börjar jag med det nu. Ni som inte tyckte att det var en bra idé kan ju helt enkelt strunta i att delta.
Det största problemet är hur jag ska göra tävlingen rättvis, så jag kör på en utlottning den här gången.

I potten ligger två snygga afrikanska armband från min senaste resa till Sydafrika. De passar perfekt till vårens/sommarens globala tribal trend!
Det lilla är ett tunnt flätat, svart band med pärlor och en liten buffel på, och det stora är i hammrat i metall som du kan böja lite som du vill.
De är gjorda i små byar i afrika och genom att köpa dem så hjälper man de lite mindre lyckligt lottade i världen. 
Vettigt tycker jag!

För att vinna dessa så räcker det med att skriva ditt namn och första bokstaven i ditt efternamn i kommentarfältet så lottar jag bland namnen 2 dagar senare.
Jag har ju inte så otroligt mycket läsare tyvärr, men det är bra för er, för chansen att vinna saker blir ganska mycket större då. Så jag är glad ändå!

Lycka till! :D

Tillbaka!

Tillbaka i London igen. Det är kallt och grått här. Buhuu!

Jag har verkligen blivit expert på att sova på plan nu. Jag tar med min egen kudde, ansikts wipes, evian spray, hand créme, fuktighets créme och supersofistikerade örpluggar. Det och en nightnurse och så sover jag som en baby.
Jag vaknade inte ens när de kom med maten.

Nu håller jag på och packar upp alla roliga saker jag köpte där nere.

xx /Tess


Dagens Tack!

image331
Topp - Misfit (ny)
Shorts - Topshop
Bälte - Beyond retro
Armband - Kapstaden och one of a kind
Skor - Zara

image332
Table Mountain. Utsikt från hotellet.

Vi hörs i London!

Puss

Oups i did it again...

Idag har jag varit busig!

Eftersom jag flyger tillbaka till London ikväll så kände jag att jag ville maximera solintaget idag. Speciellt eftersom det var kallt och mulet igår. Det enda tråkiga med mitt hotell är poolområdet. Det är pyttelitet, cool pool, men pyttelitet. Därför ligger bara solen på där på morgonen tyvärr.

Så jag låg där till 13.00 innan jag hamnade i skuggan. Så jag kom snabbt på att jag skulle försöka se om det fanns några kommunala pooler i området Tyvärr så var de som fanns inte så fräscha och fulla med barn så därför bestämde jag mig för att vara lite busig. Jag frågade vilket som var det flottaste hotellet i Kapstaden, satte på mina louboutins, åkte dit, valsade in och kom igenom både receptions och poolpersonal med förevändningen att jag skulle checka in senare under dagen. jag fick t.om en handduk!

image330

Så jag låg där resten av dagen, åt lunch och lyxade med härliga paraplydrinkar. Perfekt!

Det gäller att bara se ut som om du ska vara där..

image329

Naughty naughty!

Shopping!

Jag vågade mig ner på stan idag. Det visar sig att mitt hotell ligger båder precis brevid min agentur och ett kvarter från den bästa shoppinggatan, Long street.

Så idag har jag shoppat! Det är så härligt billigt här nere. Märkesgrejer är dyrare, om de inte är på rea förstås. De har ingen koll alls på mode här nere så under rea säsong kan de lycklige verkligen fynda. Nu är reasäsongen slut, men jag fyndade fint i de lokala designshopparna.
Jag shoppade på bl.a. Misfit och Nylon. Sjukt fina saker. Dock måste du ringa på en klocka för att bli insläppt i butiken. Då känner jag verkligen hur annorlunda det är här nere jämfört med trygga Sverige.

Det här köpte jag :

image320image321
Kolla vilka snygga knappar!
image322
Jag är såå inne på det maritima till våren.

image323image324
Det blev en fin klänning att bära i frankrike i sommar.
image326
De här armbanden är gjorda i fattiga byar här i Afrika. Eftersom det var för en god sak så köpte jag ett gäng.
Snygga är de också! 
image328



Imorgon ska jag tyvärr åka hem. Jag som vill stanna kvar här och ha det härligt i solen.
Buhuu!


Day Off!

Idag är jag ledig, jippi! Nu har jag precis varit nere och ätit hotellfrukost. Det måste vara bland
 det lyxigaste som finns. Jag älskar hotellfrukostar!
Mitt hotell är lite lustigt, det är en klättervägg på utsidan och när du sitter i restaurangen så är det bara en glasvägg som skiljer dig från poolen. D.v.s du ser alla som simmar under vattnet. Inte alltid det du vill se när du sitter och äter. Äldre mycket rund dam i leopardbikini..
Att bero på det så såg jag något lustigt häromdagen. Jag stod och tittade ut över havet och filosoferade när jag helt plötsligt såg en liten fontän komma upp. Efter det kom en stor stor skugga. Jag som är hajrädd till tusen trodde ju såklart att det var en galen vithaj. Men det visade sig vara en grupp valar. Det tycker jag var häftigt. Jag har aldrig sett en stor val på så nära håll förut.
Nu har jag både ätit struts och springbock. Jag försöker prova allt som inte är så vanligt, undrar vad gör lustigt djur jag kan hitta att äta idag?

Jaja, nu ska jag iväg och shoppa litegrann, eller mycket grann.
Det är kallt här idag så det blir inget pressande i solen för mig.

Puss

Jag har blivit med...

..LOUBOUTINS!

Jag önskar att alla klienter kunde uttrycka sin glädje över väl utfört jobb på det här sättet!
Jag funderar att stanna här i kapstaden, allt är PERFEKT!!

image319

Oups, nu knackar de på med en balja färskpressad apelsingjuice som hotell managern skickat upp.

Jag är så äckligt borskämd för tillfället!

En liten snutt..

Jag tänker inte göra det till en vana att videoblogga, men jag vill visa er lite mer hur allt ser ut här nere.
Ursäkta håret, jag hade lunchrast..


Photo Sharing - Video Sharing - Photo Printing - Photo Books/>

..batteriet tog slut halvvägs tyvärr.

Dag 3

Jag är helt kär i den här Diane von Furstenbergklänningen jag hade på mig idag!

image315
Jag ska flirta lite med klienten och kanske kanske får jag köpa den billigt...
(Orkidé halsbandet jag har på mig har jag redan fått!!)
image316

Eftersom allting är så billigt här nere så har jag bokat in mani, pedi och facial på min lediga dag. Shoppa ska jag också! Det blir en perfekt endagssemester. Visserligen så känns inte det här jobbet så tungt. Jag sitter mest på gungor, dansar på stranden och ligger i sängar i fina kläder. Önskar alla jobb var som detta!

image317

Ikväll har vi en till BBQ i huset och jag tänkte sova över här istället för på hotellet. Ska bli mysigt att somna till ljudet av vågor.

image318


xx/ Tess

Dagens Outfit(s)

image313
Hela plåtningen går i rosa och lila.

image314
Klänning - Topshop
Skärp - Beyond retro
Skor - inga alls!

P.s jag har en liten filmsnutt jag skulle vilja lägga upp, men jag vill inte lägga den på youtube, nån som har något tips? D.s

Tjeena!

Ännu en dag i Afrika lider mot sitt slut.

image310

Jag satt igår och försökte förklara vår syn på Afrika för sydafrikanerna. Saken är ju den att när vi i Sverige tänker på Afrika så ser vi framför oss små nakna svarta barn med flugor i ögonen och uppsvällda magar. Att vi egentligen inte vet så mycket om Sydafrika som land och knappt har fått någon information i skolan om de andra delarna av afrika.

image311

Det är inte så konstigt att vi svenskar tror att Afrika är Somalia och Etiopien, för det är det vi ser på tv. Vi ser bara allt lidandet och inte de bra sidorna med den här kontinenten.
Jag tror att det i slutändan är dåligt för alla eftersom vi inte gärna åker hit och turistar eftersom vi tror att allt är fattigdom och apartheid. Turism är det som afrika skulle må bäst av att få. Det skulle automatiskt generera mer pengar till många länder här nere, samt att kriminalitet mot turister skulle avta om folk såg oss som en tillgång.Som i sin tur skulle få mer turister att våga sig hit... Det är som allt annat en spiral. Jag förståratt det är svårt att ändra uppfattning om en kontinent när vi har blivit  fullmatade med katastrofbilder härifrån. Men nästa gång kanske du skulle skippa Thailand och åka till Kenya eller Sydafrika istället.

image312

Jag lovar att du inte blir besviken.


Dag 1

Äntligen har jag börjat få lite sol på mina bleka ben! Niiiice!

Plåtningen idag var lugn och skön och vi avslutade med en härlig BBQ. Hela teamet är jättegulliga och jag har tilloch med en svensk kompis! Kan det bli bättre?

Av någon anledning har Caroline, fotografen, 4 st assistenter! De kalla dem för "The Mexicans" det ska visst vara för att de jobbar så hårt. Jag som trodde att mexikanare låg med sombreron över ögonen och hade siesta jämt och ständigt.. Tjejerna hade iaf köpt passande utstyrslar till dem idag!

image307
Det gör allt åt en hela tiden! Make up artisten är kär i alla fyra.

image309
Jag tror att en gillar mig..

Usch!

Jag läste inte så ordentligt på tandkrämstuben och råkade borsta tänderna med raklödder! :(

Min dag i bilder.

image301
image302
image303
image304
image305
image306


..och så såg jag en struts!

Framme!

*Pust*
 Nu har jag landat! Det var en låång flight. Som tur var sov jag större delen efter att ha tagit en dos nightnurse. Det är egentligen till för när du är förkyld, men eftersom den gör dig sömnig så passar det perfekt att ta en sån när du flyger långt.

Mitt hotell är jättefint, och de har gratis internet på rummen, perfekt!
Nu ska jag iväg på en fitting, ingen rast eller ro får man här inte. Men först ska jag hoppa in i en skön dusch och fixa till mig lite.

Puss

Resprepp!

image299

När jag reser så här länge så känns det viktigt att preppa ordentligt innan.


Huden är den delen av kroppen som tar mest stryk när vi flyger. Eftersom det är vårt största organ så är det viktigt att vi försöker ta hand om den så gott det går. Jag kör alltid en peeling, lermask och en mjukgörande mask på dagen innan.

Eftersom jag inte hade min vanliga fuktighetsmask hemma så gjorde jag min egen. Jag mosar helt enkelt en halv avocado med lite olivolja och smörjer på. Huden blir verkligen jättemjuk och skön efter och det som blir över blandar jag med lite lime, soya, chili, salt och peppar och lägger på knäckebröd. Jättegott!

image300

Det andra jag gör att att packa ner en bra fuktighetscréme i handbaggaget. Huden behöver lite extra fukt under flighten. Lite överkurs, men väldigt skönt, är att ta med dig en vitaminspray och spraya på huden lite då och då. Jag kör Håkanssons vitaminspray som jag har hällt över i en mindre flaska.

Vi får inte glömma resten av huden, så även den får en peeling och en ordentlig dos av Palmers cocoabutter.

De andra sakerna jag ser till att göra är att köra i en bra hårinpackning. Jag använder All Soft Heavy Créme från Redken och lämnar i så länge jag kan med plastfolie runt omkring för att värma upp.

Sen är det bara att köra lite mani och pedi (det är så jobbigt med naglar som spricker under resan och fastnar i allt) så känner jag mig redo för min dejt med flygplansstolen.

Jag ska dricka mycket vatten, hoppa över alkohol, thé och kaffe och inte glömma att röra på mig!

Bon voyage!

Cape Town

Nu packas det för fullt här i lägenheten. Kapstaden är sjukt svårpackat eftersom staden i sig är en smula annorlunda.

Det är 30 grader varmt, så klänningar och kjolar åker med såklart. Men den gyllene regeln är att inte sticka ut, inte se ut som en turist och absolut inte se rik ut. Så stormönstade blommiga klänningar eller saker i siden kan man ju glömma. Min garderob är inte tillräckligt basic helt enkelt, jag är inte så bra på att smälta in. Sen kommer avvägningen om vilken plånbok, väska och mobil jag kan tänka mig att förlora om jag blir rånad.
Många springer runt med två, en fake och en riktig.

 

Kapstaden är en fantastiskt vacker stad med massor med positiva saker, problemet är att runtomkring ligger Cape flats, som är ungefär 4 ggr så stort som själva staden. I Cape flats bor det miljoner människor i små skrothyddor. I ett land där kontrasten mellan fattiga och rika är så stor så kan man verkligen förstå varför det finns så mycket kriminalitet. De fattiga är så oändligt många fler än de rika och kan ta ta en del av kakan så gör de självklart det. För dem är ditt liv värt ungefär en mobiltelefon.

Jag vet inte ens vart jag ska börja berätta om hur illa det är ställt med dessa människor. Förra gången grinade jag varje gång jag åkte in eller ut ur kapstaden, det är en fruktansvärd syn. De säger att en kvinna var 5e minute blir våldtagen i Cape flats och att 1000 människor om dagen blir smittade med HIV. nu vet jag inte hur bra de siffrorna stämmer, men när man läser deras tidningar så låter det som att det borde vara bra mycket mer.

Det är fruktansvärt hur de vita behandlar de svarta. Jag har ett par stycken vita sydafrikanska bekanta och de flesta är fullfjättrade rasister. De är rädda för och avskyr svarta, ser dem som ett folk som inte borde få existera och om de finns så ska de passa upp på de vita.



Det är förvånandsvärt att det fortfarande finns rashat i våra tider och att ett land som sydafrika kan distribuera sina tillgångar så ojämt utan större problem.
Jag vet att jag kommer att få se mycket underbara och vackra saker på den är resan, men det kommer inte att påverka mig till närmelsevis så mycket som allt det fattiga och hemska.


Cheeky Me!

Jag har varit riktigt cheeky idag! Jag bestämde mig för att dra i alla trådar jag hade för att få lite roliga gratisprodukter.


Jag mailade DHC, det japanska sminkföretaget jag plåtade för ett par veckor sedan och frågade helt enkelt om jag kunde få testa lite grejer, så de skulle skicka över saker de trodde skulle passa mig. Perfekt!


Efgtersom det gick så bra skickade jag även iväg ett mail till en av doktorenrna på Aveda som jag råkade börja prata med en gång när jag väntade på min chailatte på starbucks. Han gav mig sitt kort och sa att jag kan höra av mig om jag vill ha lite produkter. Så även där är en rolig lite goodiebag på väg till min brevlåda.



Man måste våga lite för att vinna ibland.

Jag ska ringa dermalogica imorgon..

Ni gillar!

Det är verkligen jättekul att se att så många röstade på vad ni gillade med Evert!

Klar majoritet gillar att läsa om "mig och mitt liv" - 69%.
Därefter kom "mode och shopping" och "allt är lika bra" med 15% vardera.

Mer om mig och mitt liv ska bli! :D Jag lyssnar på er mina vänner.

Ny fråga är - Skulle ni vilja att jag lottade ut lite saker från resor jag gör och produkter jag får?

image297

Huliganer, Fotografer och Allmänt krams.

Nu när jag är lite mer utsövd så kan jag berätta lite mer om Barcelonaresan.

Det började när vi klev på planet. Jag och klientens fru var de enda kvinnorna förutom flygvärdinnorna. Resten var fulla brölande fotbollshuliganer. Ja, Celtic spelade visst i Barcelona under tiden vi var där. Jag satt såklart inte med resten av teamet så det blev till att använda en vass tunga och hårda armbågar för att få sitta ifred. Det gick så långt att jag mutade de närmaste med min mat på planet om de kunde sluta sjunga (skrika) fotbollsvisor i mitt öra för bara 10 minuter.

Ölen tog slut efter halva resan och då blev det full kalabalik. Toalettbesök var bara att glömma om jag inte ville stå mitt i en urinoir. Jag var sprickfärdig när jag kom fram!

Hotellet var hur fint som helst, med pool och havsutsikt. Vi kom dit ganska sent så det blev pasta på nån kvarterskrog. Ingen hit direkt. Calltime för mig var kl 06.30 eftersom klienten tyckte att det var finurligt att göra make up och hår på hotellet innan vi började. Alla andra förutom make up artisten fick sova till 08.00. Trevligt..

image293

Första dagen plåtade vi i en marina som visserligen var mycket vacker, men sjuuuukt blåsig. Där stod jag i små jumpers och skakade. Det blev inte så mycket bättre när fotografen öppnar munnen och är en total idiot. Han kläcker ur sig - vad kort du är, du är inte direkt models1.  Bra start!

Jag förstod varför han sa så efter 10 minuter då det kröp fram att han egentligen är en BILFOTOGRAF! Han plåtar inte människor helt enkelt. Han hade ingen som helst erfarenhet av någonting, det var ett skämt!
 jag har aldrig jobbat med en så dålig fotograf i hela mitt liv. Eftersom han inte visste vad han gjorde lät han mig stå där i blåsten medans han pillade och fibblade. Efter 8 timmar och en ond hals så hotade jag att dra mig ur jobbet och åka hem.
Då fick fotografen en ordentlig utskällning av klienten och vi avslutade för dagen. Jag bäddade direkt ner mig och beställde roomservice, de kan glömma att jag sover bara 5 timmar inatt som jag gjort natten innan. Jag är en 8 timmarstjej.

image294

Dagen efter var fotografen mycket spak och kom fram tilll mig och bad om ursäkt och erkände att han behövde lite hjälp från mig. Så nu blev jag AD och produktionsbolag också. Inte mig emot!

image292
9.00 a.m

Jag guidade honom genom sista dagens plåtning, det var underbart soligt, men det blåste fortfarande storm. Men eftersom jag höll i trådarna så slapp jag frysa så särskilt mycket. Dock tappade fotografen 2!! kameror i marken så att de förstördes.
Jag har aldrig sett en fotograf tappa en kamera innan, det händer bara inte. Av någon underlig anledning så hade han 3 st med sig så vi klarade oss. Men oj vilken självrisk han kommer att åka på.

Jag hittade det här söta halsbandet på flygplatsen och jag fick en härlig cashmere tröja från klienten som tack för hjälpen. Det blev ganska bra ändå.

image295image296

Alla jobb är verkligen olika. Imorgon bär det iväg till Kapstaden, där mitt jobb förhoppningsvis kommer att bestå enbart av att vara modell. Nya äventyr..


Heeeeej!

Nu är jag hemma igen! Trött som få. Usch, vad det är tröttsamt att flyga!
Det blir inget spännande inlägg idag tyvärr, ville bara visa att jag lever.

Ska snussa stenhårt nu!

Pussen

Dagens á la Gossip Girl.

Pojkvännen har varit supergullig och har laddat hem hela första säsongen av Gossip Girl till mig!
 Så det har blivit en hel del avsnitt avverkade hemma i sverige. Jag som alla andra tycker att modet i Gossip girl är kanon!
Blair för en mer sofistikerad look, Serena kör mer laydback sexy bohochick och lilla Jenny för en mer teen sweetheart stil.
Något för de flesta.

Kände mig lite Blair Waldorf inspirerad idag.

image289

Väst - H&M
Polotröja - Marks and Spencer
Kjol - Åhlens
Strumpbyxor - H&M
Mc Stövlar - New Look
Gröna höga strumpor - Berschka
Armband - One of a kind "luck"


Mot Barcelona!

Nu är kameran laddad igen och ni kan få se vad som trillade ner i min brevlåda igår.

image288

CC Skye armbandet var i en ännu snyggare färg än vad jag trodde att den skulle vara!

Nu ska jag packa det sista och bege mig till Gatwick airport. Jag har träffat klienten innan på castingen så jag vet att de är urgulliga. Det ska bli jättespännande att åka till Barcelona, jag har inte varit där förut.
Får se om jag hinner med lite shopping. :)

Vi ses i solen!

I London igen

Nu är jag hemma i Londres igen. Såklart var planet försenat. Det är det alltid!!
Imorgon ska jag vara på flygplatsen kl 14.30 igen. Känns bra förutom att jag har hört att Barcelona är världens mest ficktjuvstäta stad. Jag får hålla i plånkan allså!
Nu är det bara 2 dagar jag ska vara där så jag borde inte kunna förlora allt för många värdesaker på den tiden.

Jag tror att mina armband från CC Skye och One of a kind har kommit idag. Ska ner till conciergen och kolla nu. *Hoppas hoppas*


Till London

Nu åker jag till London igen, vi ses där ikväll!

Puss

RSS 2.0